Erzurum Haber Girişi : 24 Mayıs 2019 14:14

İşte Erzurum Valiliği'nin yeni logosu

İşte Erzurum Valiliği'nin yeni logosu
Dönemin Valisi Dr. Ahmet Altıparmak tarafından değiştirilen ve tartışmaların odağı olan Erzurum’un kurumsal kimlik logosu bir kez daha değiştirildi.

Erzurum Post-Erzurum Valisi Okay Memiş, “hiçbir anlam veremedim” dediği Erzurum Logosu’nu değiştirdi.  Atatürk Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü Marka Yönetimi Birimi’nde görevli Öğretim Görevlisi Orhan Ardahanlı tarafından tasarlanan logo  büyük beğeni topladı. 

 

 

 

Dönemin Valisi Dr. Ahmet Altıparmak tarafından değiştirilen ve tartışmaların odağı olan Erzurum’un kurumsal kimlik logosu bir kez daha değiştirildi. Çift başlı kartal, ters lale ve kar kristali figürlerinin yer aldığı yeni logoyu Vali Okay Memiş tanıttı.

 

 

Uzun yıllar tarihi Çifte Minareli Medrese’nin minarelerinden esinlenilerek yapılan logoyu kullanan ardından ‘turizm odaklı’ olması için dönemin Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın talimatıyla değiştirilen Erzurum kurumsal kimliği bir kez daha yenilendi. 

 

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Valiliğin logosuna baktığımda sanki deniz kenarında bir İl’de yaşıyormuş hissi veriyordu. Yaşadığımız şehre uygun bir logo değildi. Bu sebeple logonun yeniden tasarlanmasını istedik. Atatürk Üniversitesi’nden hocamız Orhan Ardahanlı, Erzurum’u temsilen çok güzel, içimize sinen ve oldukça sade bir logo tasarladılar” diyerek gazetecilere logonu tanıtımını yaptı. 


Tasarımı gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü Marka Birimi Öğretim Görevlisi Orhan Ardahanlı, “Somut bir logo tasarladık. Kışı logo üzerinde oluşturacağımız animasyonlarla göstermeyi amaçlıyoruz. Görsel kimlik için bu logoyu tasarladık, umarım ilerde de görsel kimliğimiz zenginleşmeye devam eder” dedi. 

 

Çift başlı kartal, ters lale, kar kristali gibi figürlerin yer aldığı logo için Orhan Ardahanlı’ya teşekkür eden Vali Memiş, “Orhan Hocamız, harika bir iş çıkardı” dedi. Büyük beğeni kazanan logo resmi yazışmalar başta olmak üzere kentin tanıtımında kullanılan tüm materyaller üzerinde yer alacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.