İstanbul seçimlerine bir gün kala...

İstanbul seçimleri için, İstanbullu seçmenler ikinci kez sandık başına gidecek. Dünyanın ve ülkemizin ilgiyle izlediği bir seçim olacak. Sonuçları itibari ile geleceğimiz ve tıkanan demokrasimiz için yeni ve olumlu bir yolun açılmasına, belirlenmesine ışık tutacak.... Seçim süresince farklı farklı yorum ve paylaşımlarda bulunduk. Bunlar doğal...

 

Ama neticede halkın iradesi sandığa yansıyacak ve her kesim bu iradeyi istese de ve istemese de içine sindirecek. Evrende hep Allàh'ın dediği olmakta şüphesiz; demokrasilerde ise halkın ve milletin dediği olmakta. Seküler hayatımîzın bir parçası ve bir yönetim tarzı olan demokrasilerde bir seçimin sonuçlarını seviyeli bir anlayışla ve olgunlukla karşılayarak önümüze bakmaktan başkaca yol da yoktur. Seçimlerin huzur ve sükûn içinde geçmesini diliyorum.

 

Bu seçim vesileyle Erzurumlu büyük Ozan rahmetli Reyhâni'nin duru halk diliyle dile getirdiği nasihât yüklü, ama kinâyel bir şiirini, ne güzel diyor "gökleri aşanlar, kaynayıp taşanlar, yolundan şaşanlar" mesajlarını içeren imali, incelikli ve dokundurucu sözlerini paylaşarak noktayı koyalım. Ülkemize kavgadan-nizâdan, aşırı hırs ve suçlamalardan, öfke patlamasından ve ötekileştirici bir dilden uzak güzellikler ve esenlikler dileyelim ve "seçimle gelen seçimle gider" sözünü hatırlayalım ve yaban yollara sapmadan sonucu ıçselleştirelim.

 

Siyâsetin Yolu

 

Siyâsetin yolu asfalt değildir

Çok hızlı koşanlar size diyorum

Boş yaşamak bir marifet değildir

Yolundan şaşanlar size diyorum

 

Koyun kesmek için bıçak bilerler

Dar günümde düşmanlarım gülerler

Çalma el kapısın kapın döğerler

Kalkanlar düşenler size diyorum

 

Çelik bile parçalanır bükülür

Demir kale yapsan birgün sökülür

Çok fazla dolanlar elbet dökülür

Kaynayıp taşanlar size diyorum

 

Çileye mihnetle alışacağız

Reyhani'yim derim çalışacağız

Yarın mezarlıkta buluşacağız

Gökleri aşarlar size diyorum

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.