Eğitim Haber Girişi : 19 Şubat 2019 14:09

Geleceğimizi Saltuk Bey'in bu Dadaşları yazacak...

Geleceğimizi  Saltuk Bey'in  bu Dadaşları yazacak...
Ankara'da 34 okulun katılımıyla yapılan 'Robotik Kodlama' yarışmasında birinciliği Erzurum Saltukbey Ortaokulu ekibi aldı.

Erzururm Post- Orhan BOZKURT'un haberi- Anadolu'nun Bilim Kahramanları Ankara'da buluştu. 'First Lego League Bilim Kahramanları Buluşuyor' sloganıyla gerçekleştirirlen ve  9-16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini sağlayan, yarışmanın ilk ayağına Erzurum damgasını vurdu. 


Dünyada 80 ülkeden 25.000'in üzerinde takımın katıldığı FIRST LEGO League (FLL) isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın bölge birincisi Erzurum Saltukbey Ortaokulu oldu. Bir sonraki aşamada Türkiye'yi temsil etmek için İzmir'de yarışacak olan Erzururm Saltukbey Ortaokulu'nun 'Bilim Kahramanları' Erzurum Milli Eğitim Müdürür Salih Kaygusuz tarafından havaalanında karşılandı.

 

Saltuk Bey'in, 'Bilim Kahramanları' bölge birinciliğinin ardından ilk kez kendilerine özgü en özel hediyeleri olan  ve kendilerini İzmir'deki Türkiye Şampiyonası'na hazırlayacak olan bilgisyarlarınada kavuştu. 

 

Saltuk Bey'in, 'Bilim Dadaşları'na bu çok özel hediyelerini Erzururm Valisi Okay Memeiş hediye edecek.

 

 


INTO OBİT – UZAY SERÜVENİ


Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen ve ülkemizde de 15. sezonu gerçekleştirilen, global temanın  "Into Orbit – UZAY SERÜVENİ" ne  4'ü İstanbul'da olmak üzere 5 farklı şehirde düzenlenecek olan yerel turnuvasına Türkiye'den 574 okul takımı katılıyor.


Ekim ayından itibaren yoğun bir şekilde çalışmalarına devam edilenyarışmaya Lego Robotik takımı, 5 farklı ilden gelen ve aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu 37 takım katılıyor. Takımlar, robot maçlarının haricinde genel hatları ile "Proje", "Robot Tasarım" ve "Özdeğerler" olmak üzere üç ana kategoride de yarışışıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.