Gündem Haber Girişi : 13 Kasım 2019 22:17

Erzurum Valisi konuştu: Futbolcu dedim, şaplağı yedim!

Erzurum Valisi konuştu: Futbolcu dedim, şaplağı yedim!
Atatürk Üniversitesi Kariyer Merkezi'nin konuğu Erzurum Valisi Okay Memiş oldu.

Erzurum Post-Atatürk Üniversitesi Kariyer Merkezi'nin konuğu Erzurum Valisi Okay Memiş oldu. Gençlerle buluşmasında, “İlkokuldayken öğretmenim, ‘büyünce ne olacaksın?’ diye sordu. Futbolcu deyince şaplağı yedim” anısını anlatan Vali Memiş, salonu gülmekten kırıp geçirdi.

 

 

Vali Okay Memiş, Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür ve Gösteri Merkezinde üniversiteli gençlerle bir araya geldi. Öğrenciler Beyzanur Yağan ve Mustafa Kaan Tanır'ın sorularını cevaplandıran Vali Memiş, çocukluk, gençlik ve üniversite yıllarından bahsetti. İlkokul çağında futbolcu olma hayalinden söz eden Vali Memiş, “Küçük bir ilçede büyüdüm. Oyuncağım falan da olmadı. Bisikletimin olmasını çok isterdim ama olmadı. Oyuncağım ağaçlardı. Plastik bir top bulabiliyorsan öp başına koy. Bu yüzdendir ki futbolcu olmak istiyordum. İlkokul öğretmenim sınıfta sormuştu, ‘büyüyünce ne olacaksınız?’ diye arkadaşlarımın hepsi doktor, öğretmen, mühendis diyordu. Sıra bana geldiğinde ‘futbolcu olacağım' dedim, öğretmenden şaplağı yedim. Sonra da Vali oldum” dedi.

 

 

EVLAT OLSA SEVİLMEZ!

 

Bunun üzerine salon kahkahaya boğulurken, Vali Memiş'in İdris adlı bir arkadaşıyla çekildiği çocukluk fotoğrafı barkovizyondan yayınlandı. Fotoğraflara bakan Vali Memiş, “Yaş aldıkça daha iyi oluyorum sanki. Bazen anneme babama diyorum bu fotoğrafları göstererek, ‘evlat olsa sevilmez' diyorum” esprisiyle üniversiteli gençler bir kez daha kahkahaya boğuldu.

 

 

Gençlere kariyer planlaması konusunda da tavsiyelerde bulunan Vali Memiş, “Ne istediğinizi çok iyi bilin. İşi şansa bırakmadan çok çalışmalısınız. 

 

Söyleşinin sonunda Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süleyman Toy, Vali Memiş’e çiçek ve günün anısına plaket takdim etti. Haber: Onur Sağsöz/ErzurumAjans

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.