Erzurum Haber Girişi : 17 Haziran 2019 18:23

Erzurum SMMMO'da seçim bitti ama başkanlık bilmecesi sürüyor!

Erzurum SMMMO'da seçim bitti ama başkanlık bilmecesi sürüyor!
Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın (SMMMO) 23. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Haftasonu gerçekleştirilen ve 3 adayın yarıştığı kurul bitti ama sonuçlar adeta 3 bilinmeyen denklem gibi... 

Erzurum Post- Erzurum'da 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın (SMMMO) 23'üncü dönem olağan genel kurulu sona erdi. Önceki Başkan Orhan Akgüloğlu'nun aday olmadığı seçimlerde Beyaz Grup adına Şimşek Akpınar, Birleşim Grubu adına M.Zeki Akal ve Erzurum Dadaşlar Grubu olarak ise Mesrur Köseoğlu yarıştı. 

 

 

Palan Otel'de düzenlenen genel kurul toplantısında odaya kayıtlı 305 üyeden 195'i oy kullandı. 4 oyun geçersiz sayıldığı seçimler sonucu; M.Zeki Akal'ın grubu 78,  Şimşek Akpınar'ın grubu 76 ve Mesrur Köseoğlu'nun Erzurum Dadaşlar grubu ise 39 oy aldı.

 


Bu sonuca göre Erzurum SMMMO'nun 5 kişilik Yönetim Kurulu'nda 3 aday da çoğunluğu sağlayamadı. Erzurum SMMMO'nun yeni yönetiminde 2 kişi Akal, 2 kişi Akpınar ve 1 kişi de Köseoğlu'nun grubundan seçildi.

 

 

Erzurum SMMMO'nun seçilmiş 5 üyesi şimdi kendi arasında Yönetim Kurulu Başkanını seçecek. Bir önceki seçimlerde yine guruplar benzer sonuçları almış ve 1 yönetim kurulu üyeliği kazanan Orhan Akgüloğlu, Erzurum SMMMO'nun başkanı seçilmişti. Bu sonuca görede  ERzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın yeni başkanını 5 kişilik yönetim kurulu üyeliğinden 1'ini kazanan Dadaşlar Grubu adına Mesrur Köseoğlu belirleyecek.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.