Gündem Haber Girişi : 12 Temmuz 2019 16:26

Bakanlık S-400’lerin teslimat görüntülerini paylaştı

Bakanlık S-400’lerin teslimat görüntülerini paylaştı
Milli Savunma Bakanlığı bugün Türkiye'ye getirilen S-400 hava savunma sisteminin ilk parçalarının görüntülerini paylaştı.

Erzurum Post-Türkiye'nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik Rus’yadan alınan S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi’nin birinci grup malzemeleri Türkiye’ye getirildi. İlk parçalar İlyuşin ve Antonov-124 tipi üç uçakla Ankara’daki Mürted Hava Meydanı’na indirildi.

 


S-400’lere ait parçaların uçaktan indirilme görüntüleri Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) resmi sitesinde yayınlandı. MSB’nin twitter hesabından da paylaşılan video ve fotoğraflarla birlikte bakanlığın sitesinde şu ifadelere yer verildi:

 


“Türkiye'nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin tedarik sözleşmesi 11 Nisan 2017'de imzalanmıştır. Sözleşme kapsamında S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara'ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başlamıştır.”

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.