Siyaset Haber Girişi : 07 Mayıs 2019 14:09

Bahçeli'den yeni hamle: İstanbul'da 'hemşehri' taktiği...

Bahçeli'den  yeni hamle: İstanbul'da 'hemşehri' taktiği...
İstanbul'da en kalabalık nüfusu oluşturan Sivas, Kastamonu, Ordu, Giresun gibi illerden başlayarak hemşehri dernek ve kahveleri tek tek ziyaret edilecek.

Erzurum Post-MHP, 15 il başkanını İstanbul'daki seçim için görevlendirilecek. İstanbul'da en kalabalık nüfusu oluşturan Sivas, Kastamonu, Ordu, Giresun gibi illerden başlayarak hemşehri dernek ve kahveleri tek tek ziyaret edilecek. 

 

Seçim iptalinin ardından MHP, Genel Merkez’de Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığı’nda toplanan yönetim ilk değerlendirmeleri yaptı, ardından Başkanlık Divanı toplandı. Toplantıdan, MHP teşkilatlarının İstanbul’a yığılması kararı çıktı.

 

Habertürk’ten Saliha Çolak’ın haberine göre MHP, seçim için İstanbul’da yaşayan 250 binin üzerinde nüfusa sahip kentlerin 15 il başkanını perşembe günü genel merkeze çağırdı.

 

MHP’de hedef, ‘hemşehri’ taktiği üzerinden seçim çalışması yürütmek. Bu doğrultuda İstanbul’da öncelikle hemşehri dernekleri ve kahvehanelerde görüşmeler yapılacak. Kanaat önderleri, hemşehri gruplarının içindeki etkili isimlerle ise özel görüşmeler gerçekleştirilecek.

 

Öte yandan Bahçeli, MHP’nin TBMM Grubu’nu bu kez çarşamba günü toplayacak. MHP kaynakları bu kararın gerekçesini, ‘gelişmeleri daha iyi değerlendirmek için bir gün bekleme kararı aldı’ diye açıkladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.