AK Parti’nin ilçe adayları

Erzurum’un Büyükşehir Belediye Başkanı belli oldu. Şimdi sırada ilçe belediye adaylarında.

 

AK Parti Kulislerinde dönen isimler üç aşağı beş yukarı aynı isimler. Merkez Belediyelerde uzun bir isim listesi vardı. Sona gelindikçe bu listeler kısalmaya başladı.

 

Lafı fazla uzatmadan son birkaç gün kala kesin görülen bazı isimler var.

 

AK Parti Aziziye’de Muhammet Cevdet Orhan’la devam etme kararı aldı. Burada bir dipnot bırakmak istiyorum. Orhan’ın adı uzun bir süre Palandöken Belediyesi için geçiyordu. Aziziye ise Eski İl Başkan Yardımcısı İbrahim Küçükoğlu’nun aday gösterilmesi bekleniyordu. Ancak son anda Genel Merkez talimatıyla istifa eden AK Parti İl Teşkilat Başkanı Muhammet Sunar, Palandöken’e adaylığı çıkınca hesaplar değişti. Aziziye Muhammet Cevdet Orhan, Palandöken Muhammet Sunar. Yakutiye’de ise Sağlık İl Müdürü iken istifa ederek siyasete giren Mahmut Uçar aday olmasına kesin bakılıyor.  

 

İlçelerde de isimler netlik kazanmaya başladı. Aşkale’de Ahmet Yaptırmış, Hınıs’da Kasım Yürekseven, İspir’de Yusuf Çelik, Şenkaya’da Yavuz Bedri, Horasan’da Abdulkadir Aydın, Karayazı’da Sedat Karaduman, Narman’da Burhanettin Eser’in aday olmaları, kesine yakın...

 

Bazı ilçelerde ise henüz net bir tablo yok.Tortum’da Lütfü Ünlü ile İlçe Başkanlığından istifa eden Ömer Hancı, Köprüköy’de mevcut Başkan Osman Belli ile Hakkı Yağanoğlu isimleri ön plana çıkıyor.

 

İsimler yavaş yavaş netleşirken Genel Merkezin nihai sonuçları bu hafta sonuna kadar açıklaması bekleniyor. Görünen tablo bu şekilde. Memleketimize en hayırlısı kimse o olsun..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.